Gümüş Hakkında Gerçekler

Gümüş Hakkında Gerçekler

Gümüş Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

Gümüş konusunda tarihte şaşırtıcı birçok doğru bilgi bulunmaktadır.

Özellikle 14.YY Avrupa’sında gümüşten yararlanılarak milyonlarca insanın hayatı kurtulmuştu ve gümüşün faydası fark edilene kadar vebadan Avrupa’nın %25’i hayatını kaybetmişti.

1342-1357 yıllarında Avrupa da Veba’dan sadece Çingeneler bir zarar görmemişti. Çingeneler bu salgından zarar görmemek için gümüşü küçük partiküllere ayırıyor ve bunu açık bir damardan vücuda veriyorlardı. Partiküller böylece tüm vücuda yayılıp, vücuttaki bakteri ve virüsleri temizliyordu.

Yine aynı dönemlerde doktorlar gümüşün faydalarını bildikleri için bu detayı halk ile paylaşıyordu. Öyle ki insanlar bebeklerine ağızlarına koymak için gümüş çay kaşıkları verir hale gelmişti. Ağzında gümüş kaşıkla doğmak deyimi burdan gelmiştir, çünki bunu o zamanlarda zengin aileler yapabiliyordu.Ve zengin çocuğu olmak yani doğuştan kısmetli olmak manasına kullanılan bu deyim burdan türemiştir.

Dr Henry Crookes,1900 lerin başında gümüşü pek çok hastalığın tedavisinde kullanmıştır.

Bilimsel çalışmaları sonucu bilinen hiç bir mikrobun kolloid gümüşe 6 dakkadan fazla dayanamayacağını söylemiştir.

Dr J.Mark Hovel british medical journal de kolloid gümüşün virüslerin kontrolünde özellikle etkili olduğunu rapor etmiştir.

2. Dünya savaşı sırasında penisilin keşfedildi ve sentetik olarak üretildi.Böylece tıpta patenti alınmış sentetik ilaçlarla büyük ilaç firmalarını çok zengin eden yeni bir çağ başladı.Bu şirketler patentini almadıkları hiçbir şeyi satmayacaklardır ve tabiatta bulunan maddeler patentlenemezler. Bu zamanda kimyasal, sentetik antibiyotikler pek popülerdir artık. Yakın zamanlarda penisilinin virüslere karşı etkisiz ve pek çok insan için alerjik olduğu anlaşıldığı halde.

Gümüş Hakkında Gerçekler

Kaynak: https://agart.com.tr/gumus-hakkinda-gercekler/

Yorum bırakın